Que cocumegis de gust!

Si t'agrada la decoració, el disseny gràfic, les manualitats (DIY, craft o com en vulguem dir). T'agrada sortir, anar de botigues o necessites idees per fer regals. Si ets pare o mare o aviat ho seràs i t'agrada llegir sobre criança, família i productes infantils. Ets dels que creus que l'art ens proporciona una vida millor. T'agrada perdre't per Internet a la recerca de bones idees i fonts d'inspiració. En definitiva, si t'agrada el que a mi m'agrada, t'agradarà Coquma. Espero que coqumegis de gust!

dijous, 24 de febrer de 2011

Com afegir noves tipografies a l'ordinador?

Estàs avorrit de la Times New Roman, l’Arial, la Verdana i la Calibri? No cal ser dissenyador gràfic per poder tenir lletres xules i donar un toc personal als teus documents, treballs, felicitacions de Nadal, etc.
Pots fer-ho seguint aquests tres passos:
 1. Descarrega’t la tipografia que t’agradi d’alguna web de fonts gratuïtes. Recomano Dafont i Font Squirrel.
 2. Guarda la carpeta comprimida al teu escriptori i obre-la. Selecciona els arxius de dintre, treu-los fora de la carpeta i deixa’ls a l’escriptori.
 3. Imatge d'una font descarregada al meu escriptori.
 4. Ara has d’instal·lar la font. Veuràs que a l'escriptor hi ha un arxiu o més que té dues tes blaves (TT) o una a vermella (a). Selecciona’ls, retalla’ls i enganxa’ls dins la carpeta de fonts del teu ordinador. La carpeta de fonts està dins el panell de control.
Ja estan instal·lades! Obre un word i diverteix-te!

Un nota important: No t’animis a instal·lar lletres perquè com més en posis més lent t’arrencarà l’ordinador quan l’encenguis. Si n’hi ha moltes que t’agraden guarda-les en una carpeta i instal·la-les només quan les hagis de fer servir i després esborra-les del panell de control. Per fer això d’una manera més fàcil i pràctica hi ha programes de gestió de fonts que les mantenen com a “adormides” fins que no les necessites. Però això ja són figues d’un altre paner per a una altra entrada.

1 comentari:

 1. ja ho he provat per fer un treball i m'ha anat molt bé!! gràcies.

  podries fer més articles relacionats amb la maquetació perquè la presentació dels treballs sigui més original?

  :)

  ResponElimina