Que cocumegis de gust!

Si t'agrada la decoració, el disseny gràfic, les manualitats (DIY, craft o com en vulguem dir). T'agrada sortir, anar de botigues o necessites idees per fer regals. Si ets pare o mare o aviat ho seràs i t'agrada llegir sobre criança, família i productes infantils. Ets dels que creus que l'art ens proporciona una vida millor. T'agrada perdre't per Internet a la recerca de bones idees i fonts d'inspiració. En definitiva, si t'agrada el que a mi m'agrada, t'agradarà Coquma. Espero que coqumegis de gust!

dimarts, 1 de març de 2011

Per molts anys, Ot i gràcies, Picanyol!

Hi ha fets de la infantesa que saps que han influït en qui ets en el present. A mi m’apassionen el jocs de lògica i enginy gràcies a en Picanyol. Més concretament, gràcies a uns llibrets, obra seva, titulats Mussol, jocs i entreteniments que em van regalar quan era petita.


Els meus llibres Mussol. Els pintava i tot. Valien 125 pessetes. A l'última foto porto una samarreta de l'Ot, el bruixot (li calia un cop de planxa ;-).

Recordo sobretot els jocs de deduir qui era qui i els de trobar més de vint paraules que comencen per la mateixa lletra en un sol dibuix. Com podia haver tantes i tantes coses en un sol i relativament petit dibuix! Semblava màgia, cada vegada que mirava el dibuix hi descobria noves coses i a sobre començaven per la mateixa lletra!

Quan el meu fill sigui més gran em farà molta il·lusió regalar-li aquests llibrets que guardo amb molta cura i ajudar-lo a resoldre els reptes de Picanyol. Tot i que m’imagino que potser preferirà els Otijocs d’ordinador.

I què dir del genial Ot, el bruixot, el seu personatge més famós? Un humor mut, senzill, honest que agrada igual a grans i a petits! Segur que si fos americà n’hi hauria tota mena de merxandising. De fet, fa poc vaig descobrir que hi ha samarretes d’Ot el Bruixot. Les fa i ven Quin Cacau. També en ven Productes de la Terra.


Vinyeta d'Ot, el bruixot. Pertany a http://www.cavallfort.cat/

Ot el Bruixot apareix número rere número a la revista Cavall Fort des de fa 40 anys. Ja havia decidit dedicar un article a aquesta meravella del còmic català abans de saber l’efemèride, i m’ha anat la mar de bé per desitjar-li felicitats a l’Ot i donar les gràcies a en Picanyol per ensenyar-me el gust per mirar i per pensar, tot jugant.

3 comentaris:

 1. Hola! m'ha fet molta il.lusió veure que algú se'n recorda d'aquells dibuixos tan divertits on s'havien de trobar paraules que començaven per la mateixa lletra. Em sabries dir concretament quin llibre de Picanyol és o a quina revista es van publicar? Els estava buscant. Moltes gràcies!

  ResponElimina
 2. Hola! Eren en una revista de jocs que es deia "Mussol", concretament "Jocs i entreteniments Mussol. L'editava NORMA Editorial. Però d'això fa un grapa d'anys. El que no et sabria dir és si en pots trobar ni si en les edicions actuals de Picanyol hi ha aquest joc. Una abraçada i gràcies pe teu comentari!

  ResponElimina
 3. Hola! Jo també vaig gaudir molt amb els Mussols d'en Picanyol. Eren genials! Saps d'algú que en vengui números antics? M'agradaria escriure't directament però no trobo la teva adreça.
  Salutacions!

  ResponElimina