Que cocumegis de gust!

Si t'agrada la decoració, el disseny gràfic, les manualitats (DIY, craft o com en vulguem dir). T'agrada sortir, anar de botigues o necessites idees per fer regals. Si ets pare o mare o aviat ho seràs i t'agrada llegir sobre criança, família i productes infantils. Ets dels que creus que l'art ens proporciona una vida millor. T'agrada perdre't per Internet a la recerca de bones idees i fonts d'inspiració. En definitiva, si t'agrada el que a mi m'agrada, t'agradarà Coquma. Espero que coqumegis de gust!

dissabte, 19 de març de 2011

Etsy, una nova economia és possible

Per als que ens agrada comprar, fer regals i rodejar-nos d’objectes que, o bé ens faciliten la vida, o bé ens la fan més bonica –i valorem que aquests objectes tinguin alguna història al darrere–, i també per als petits creadors que somiem en un negoci propi, Etsy és un dels invents del segle.

La missió d’Etsy és permetre viure a la gent fabricant coses i connectar els que fan i els que compren. La seva visió; construir una nova economia i presentar una opció millor: “Comprar, Vendre i Viure Fet a Mà”.

Aquesta gorra de lleó em va servir com a disfressa de carnaval del meu fill enguany (no és el de la foto, eh?).


Es tracta d’un comerç local i a la vegada internacional: uns 150 països amb venedors de tot el planeta, amb un cercador de comerç per proximitat (Shop Local), per color, per categoria (mobles, roba, joies, art, paper, fusta, nens...), o per cerca avançada. Una plataforma que dóna ales a artistes i negocis petits i independents, i a compradors àvids de productes originals, creatius i de qualitat.

Què me'n dieu d'aquest 'city lamp' llum fet de mapes?


I una altra vegada, la combinació d’una bona idea d’un jove emprenedor i la gran xarxa d’Internet ho fa possible. Les dades són optimistes cap a aquest “nou comerç”: quasi 34 milions i mig de dòlars venuts aquest passat més de febrer, que representen prop de dos milions de productes adquirits. Quasi dos milions de nous productes posats a la venda, més de 360.000 nous membres i prop d’un milió de pàgines vistes al portal d’Etsy només aquest passat febrer.

Els seus creadors ho expressen molt bé: “Etsy és més que un mercat: som una comunitat d’artesans i artistes, creadors, col·leccionistes, gent que pensa i gent que fa”.

Part del resultat d'un dels meus Tests de gust.


Si sou nous a Etsy, us he d’alertar que la immensitat de la comunitat us pot aclaparar, i compte amb els sensibles a la síndrome de Stendhal (que provoca la sobredosi de bellesa). La meva proposta és iniciar-vos-hi amb un Test de gust (Taste Test). El test consisteix en anar seleccionant l’article que més t’agrada entre un grup d’imatges proposades que van canviant, el resultat és una selecció d’articles recomanats d’acord al teu gust. Una manera agradable i divertida de descobrir alguns objectes que pensaràs que estan fets expressament per a tu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada