Que cocumegis de gust!

Si t'agrada la decoració, el disseny gràfic, les manualitats (DIY, craft o com en vulguem dir). T'agrada sortir, anar de botigues o necessites idees per fer regals. Si ets pare o mare o aviat ho seràs i t'agrada llegir sobre criança, família i productes infantils. Ets dels que creus que l'art ens proporciona una vida millor. T'agrada perdre't per Internet a la recerca de bones idees i fonts d'inspiració. En definitiva, si t'agrada el que a mi m'agrada, t'agradarà Coquma. Espero que coqumegis de gust!

dimecres, 2 de març de 2011

Kröller-Müller Museum: es pot tenir tot

A la vida sembla que sempre haguem de triar i renunciar. Però de vegades, poques, perquè si no, no ho valoraríem, tenim l’oportunitat de tenir-ho tot.

Una d’aquestes poques ocasions ens la brinda l’holandès Kröller-Müller Museum. Es tracta de gaudir d’una de les col·leccions d’art més impressionants del món sense haver d’estar en una gran metròpolis, ans el contrari, sent al bell mig de la natura.


Jardin d'émail de Jean Dubuffet és una de les obres més emblemàtiques, en plena simbiosi entre art i natura.

El Kröller-Müller és la segona col·lecció més gran de Van Gogh després de la del Museu Van Gogh d’Amsterdam, una obra arquitectònica de gran bellesa (de Henry van de Velde) i un dels jardins d’escultures més grans d’Europa (dissenyat per Wim Quist). Tot plegat, just al centre del Parc Nacional Hoge Veluwe, una extensió de 5.500 hectàrees amb boscos, planes i dunes, on hi conviuen pacíficament cérvols, muflons, senglars, flors, famílies fent pícnics i parelles anant en bicicleta. Que no, que no és un somni!

A sobre, no sé ben bé per què no és gaire conegut, així que no s’hi generen les cues dels grans museus europeus. Podeu deixar-hi el cotxe ben a la vora, i pujar en una de les bicicletes blanques gratuïtes que ens ofereix el parc.


Bicicletes gratuïtes per conèixer el parc.

Potser abans de l’excursió en bicicleta contempleu les teles de Mondrian, Millet, Gauguin, Gris, Picasso, Seurat, Redon, Renoire, Braque, després perdeu-vos pel jardí d’escultures que no te l’acabes. Dubuffet, Rodin, Henry Moore... Vas passejant per camins amples, estrets, pujades, rectes, seguint el mapa i descobrint tresors del tot inesperats. Si sou amants de la fotografia parareu bojos.


Parc d'escultures del Kröller-Müller Museum.

Art, arquitectura i natura, no per contemplar, sinó per viure!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada