Que cocumegis de gust!

Si t'agrada la decoració, el disseny gràfic, les manualitats (DIY, craft o com en vulguem dir). T'agrada sortir, anar de botigues o necessites idees per fer regals. Si ets pare o mare o aviat ho seràs i t'agrada llegir sobre criança, família i productes infantils. Ets dels que creus que l'art ens proporciona una vida millor. T'agrada perdre't per Internet a la recerca de bones idees i fonts d'inspiració. En definitiva, si t'agrada el que a mi m'agrada, t'agradarà Coquma. Espero que coqumegis de gust!

dimarts, 22 de març de 2011

La ghiblimania

Fa dies que penso que vull parlar del Japó. Un país amb una cultura meravellosa que ens té a tots amb el cor encongit. A la llista de coquma hi ha moltes coses d’origen nipó, però per començar, i per retre el meu petit homenatge al país del sol naixent, he optat per l’Estudi Ghibli.L’Estudi Ghibli és un estudi d’animació japonès que els il·lustradors Hayao Miyazaki i Isao Takahata (director de les famosíssimes Heidi i Marco) van fundar el 1985. Des d’aleshores, les seves creacions han aconseguit el respecte i l’admiració de la crítica i el públic internacional. 

Com en altres títols de Ghibli (Pompoko, per exemple) la princesa Mononoke també ha de salvar la natura de l'agressió humana.

Va ser després de veure La Princesa Mononoke en un cicle de cinema de la meva ciutat, però, sobretot, després de comprar-me el DVD de l’oscaritzada El viatge de Chihiro, en saber que era la primera pel·lícula d’animació que s’enduia l’Ós d’Or de Berlin, que vaig descobrir que jo era Ghiblimaníaca. 

De fet, sense saber-ho ho era des de ben petita, no per Heidi i Marco (em sembla que a casa me les devien censurar), sinó per la sèrie Sherlock Holmes, que fa poc vaig descobrir que també és d’en Hayao Miyazaki. 

A les històries de Ghibli hi ha una frontera molt difuminada entre la vida quotidiana i el món dels déus i els éssers màgics.

El dibuix artesanal, la imaginació sense límits, el respecte per la tradició i la cultura, el gust per la mitologia i els contes clàssics, l’amor incondicional per la natura, l’amistat i la saviesa de la gent gran, són els ingredients característics de la cuina de Ghibli que la fan tan meravellosa. 

Imatge de la pel·lícula El viatge de Chihiro.

Totes les pel·lícules de l’Estudi Ghibli estan arribant al mercat espanyol gràcies a Aurum Producciones. A la pàgina web de la productora hi ha registrada una comunitat de Ghiblimaníacs de més de 3.000 membres, hi ha un blog, vídeos, articles i ressenyes de les pel·lícules.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada