Que cocumegis de gust!

Si t'agrada la decoració, el disseny gràfic, les manualitats (DIY, craft o com en vulguem dir). T'agrada sortir, anar de botigues o necessites idees per fer regals. Si ets pare o mare o aviat ho seràs i t'agrada llegir sobre criança, família i productes infantils. Ets dels que creus que l'art ens proporciona una vida millor. T'agrada perdre't per Internet a la recerca de bones idees i fonts d'inspiració. En definitiva, si t'agrada el que a mi m'agrada, t'agradarà Coquma. Espero que coqumegis de gust!

dimecres, 23 de març de 2011

Selexyz Dominicanen: la llibreria més bonica del món

L’altre dia el meu germà petit em deia que viatjar amb els pares és avorrit perquè et fas un tip de veure esglésies. Vaig pensar que tenia part de raó, i que jo quan viatjo avorreixo els meus acompanyants entrant a un munt de llibreries i de museus -i a les llibreries dels museus. Doncs resulta que la llibreria més bonica del món (segons els articles 'Top Shelves' i 'In the beginning...' de The Guardian que corroboro) és en una església.

Imatge de © Jonathan S. Igharas.

És al bell mig de Maastricht i es diu Boekhandel Selexyz Dominicanen: una església gòtica del segle xiii que des de 2006 és una llibreria, gràcies a la restauració dirigida per la famosa cadena de llibreries holandesa Selexyz, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maastricht. Feia més de 200 anys que l’església ja no tenia usos religiosos (recomano l’article 'Between Two' de Crossroads Magazine on explica que el temple ha estat des d’un aparcament de bicicletes a un ring de boxa, o una sala de festes de Carnaval). 

Imatge de © Jonathan S. Igharas

El resultat d’aquesta última conversió (obra dels arquitectes Merkx + Girod) dignifica i realça tant l’església com la llibreria, que s’ha convertit en un atractiu turístic internacional i aplega cada dia nombrosos fidels a la cultura. 

Imatge de la cafeteria de © Jonathan S. Igharas.

També val la pena seure a la cafeteria, situada a l’abscís de l’església, on tant els cafès com els pastissos són perquè hi cantin els àngels. 

Em reservo el proper article d’escapades per una altra església “reconvertida”, a Anglaterra. 

Per completar una escapada a Holanda podeu visitar també l’indispensable Kröller-Müller.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada