Que cocumegis de gust!

Si t'agrada la decoració, el disseny gràfic, les manualitats (DIY, craft o com en vulguem dir). T'agrada sortir, anar de botigues o necessites idees per fer regals. Si ets pare o mare o aviat ho seràs i t'agrada llegir sobre criança, família i productes infantils. Ets dels que creus que l'art ens proporciona una vida millor. T'agrada perdre't per Internet a la recerca de bones idees i fonts d'inspiració. En definitiva, si t'agrada el que a mi m'agrada, t'agradarà Coquma. Espero que coqumegis de gust!

dissabte, 16 d’abril de 2011

Fent llista per Sant Jordi

No sé quan fa que faig el compte enrere per Sant Jordi i ara només queda una setmana! És el meu dia preferit de l’any. No penseu que és la festa més bonica de totes les que es fan i es desfan?

Per no atabalar-me a la Rambla, cada any intento passar per les llibreries uns dies abans, llegir premsa especialitzada i Internet per tenir més o menys clara la meva llista de llibres desitjats per Sant Jordi. Ja la tinc a punt. 


L’últim dia abans de demà. D'Eduard Márquez. Editat per Empúries. 
Entre les entrevistes de ràdio i les opinions de lectors que he anat sentint tinc moltes ganes de llegir-lo. Sembla ser que és una història impactant, sobre segones oportunitats que dóna la vida, i escrita amb les paraules justes per no poder sortir de la lectura ni un moment. 


Mi niño no me come. Carlos González. De Planeta. 
Entre novel·la i novel·la vaig llegint llibres sobre criança. Estic a punt d’acabar El poder de las caricias del Gómez Papí, que recomano perquè és molt amè, curtet, bàsic i directe. Ara crec que em ve de gust o Mi niño no me come, de Carlos González (m’aniria bé perquè estic començant amb l’alimentació complementària i perquè l’últim, sobre vacunes, no em fa gens de goig) o l’últim de la Rosa Jové, sobre les rabietes (suposo que aviat m’hi trobaré!). 
Los elementos del estilo tipográfico. Robert Bringhurst. 
Mira que en tinc de llibres de tipografia però resulta que em falta el que més recomana tothom! Els tiposduros, uns dels meus gurús en la matèria, diuen que llegir-lo marca un abans i un després en qualsevol amant de la tipografia. Suposo que fa mandra per l’anglès (la versió castellana, que van traduir a Mèxic, no la trobo!), però deu valer tan la pena que caldrà fer l’esforç!


 No en sé gaire res de Fornasetti, però sempre que veig il·lustracions seves en rajoles, vaixelles, quadres i altres elements de decoració m’agafen moltes ganes de saber-ho tot i tot sobre aquest artista italià tan obsessionat pel rostre d'una mateixa dona, del qual ha fet centenars de variacions.


Tord Boontji. De Martina Margetts Editat per Rizzoli
Ja us vaig parlar del llum Midsummer d’aquest dissenyador que vol reconciliar la modernitat amb la natura. Aquest llibre sembla tota una joia sobre Boontje i les seves creacions, no només pel contingut, també pel continent, amb un disseny i maquetació meravellosos. Intueixo que es convertirà en un dels meus preferits!

Bureaux à la maison. Editorial Paumes.
Sobre decoració fa temps que tinc ganes de provar un dels llibres japonesos de la botiga de Kireei, de l’editorial Paumes, però el problema és que no sé quin dels 16 triar! Estic entre els d'espais de treball a casa (em convé donar-li un toc al nostre estudi) o algun de cases familiars. Són llibres en japonès, però tenen èxit arreu del món gràcies a la gran quantitat s'imatges inspiradores que contenen, captades de l'interior de cases reals d'artistes, creadors i dissenyadors d'arreu.

Un llibre. D’Hervé Tullet. Editorial Cruïlla
No sé si puc esperar a que mon fill creixi per gaudir-ne junts. A simple vista sembla un simple llibre d'activitats o gargots (que últimament se'n veuen molts, per a petits i grans) però aquest il·lustrador té alguna cosa especial i diuen els que l'han viscut que aquest llibre és tota una experiència.

Quina llista! em sembla que m’he passat de llarga! 

Els que regalaré als homes de casa no els poso, per si ho veiessin els interessats. M’encantaria saber quins llibres teniu pensat comprar-vos! Potser em doneu bones idees! 

Serà el primer Sant Jordi, de molts, que no hi haurà cap Murakami a la meva llista! Ja els he llegits tots. Menys el de l’ocell que dóna corda, que no està en català, i la tercera part de 1Q84 que diu Empúries que no surt fins la tardor. 

Si teniu dubtes per fer la vostra llista o per decidir quin llibre regalar us recomano un cop d’ull a la web www.nosaltresllegim.cat Bon Sant Jordi!

2 comentaris:

 1. Molt bon recull de llibres per Sant Jordi!!! M'ha agafat molta curiositat pel llibre de Tord Boontji.
  Jo encara no he fet la meva tria, pero crec que aquest any inclourà un llibre de cuina japonesa...

  ResponElimina
 2. Mmmmm,... Carmina, m'encanta el sashimi!

  Ja m'he llegit el de l'Eduard Márquez (curtíssim però molt, molt intens). M'ha agradat com està escrit i estructurat com un calidoscopi. Els personatges ja sembla que siguin amics meus i tot! Però la història és molt trista i no hi paro de donar voltes.

  Ara estic llegint el de tipografia. L'he aconseguit en castellà en una llibreria de Madrid (Juan Rulfo)! Ja us diré el què!

  ResponElimina