Que cocumegis de gust!

Si t'agrada la decoració, el disseny gràfic, les manualitats (DIY, craft o com en vulguem dir). T'agrada sortir, anar de botigues o necessites idees per fer regals. Si ets pare o mare o aviat ho seràs i t'agrada llegir sobre criança, família i productes infantils. Ets dels que creus que l'art ens proporciona una vida millor. T'agrada perdre't per Internet a la recerca de bones idees i fonts d'inspiració. En definitiva, si t'agrada el que a mi m'agrada, t'agradarà Coquma. Espero que coqumegis de gust!

dilluns, 4 d’abril de 2011

L’art botànic, un bon recurs per decorar i crear contrastos

L’art botànic és una de les meves debilitats en decoració i en il·lustració. Com em passa sovint, no sé si és per culpa d’algun record d’infantesa. Recordo clarament els pòsters didàctics de l’aula de primària i també els de les botigues on anàvem a comprar quan era petita: hi veia els dibuixos de cada verdura, bolet, peix o part d’algun animal amb el seu corresponent nom i em semblaven idiomes propis, que la meva curiositat maldava per memoritzar. Com si totes aquelles paraules noves em descobrissin els secrets de la naturalesa.

Aquestes imatge d'art botànic aplicat a la decoració d'interiors pertany al log d'InBloom Studio.


Quan veig una làmina o algun dibuix d’aquesta mena (caracteritzats per la precisió científica, el realisme, el fons blanc o crema, i sovint, acompanyats de llegendes explicatives), els ulls se m’hi claven com si tinguessin voluntat pròpia. Tots em provoquen la mateixa atracció, ja siguin de plantes, fruites, petxines, papallones, animals salvatges o d’anatomia humana; en blanc i negre o a color. 

Una il·lustració d'Aldo Chiappe per a National Geographic en Español.

A casa, he optat per una làmina que regalaven dins un número del National Geographic en castellà, que es titula “Árboles insólitos” i és de l’il·lustrador Aldo Chiappe. En regalen tot sovint, i com que ma mare n’és subscriptora, la làmina s’ha creuat al meu camí, com si fos per obra del destí. La tinc penjada al costat d’una finestra per on veig els arbres del jardí. M’encanta el diàleg visual entre els arbres de fora la finestra i els de dins.

Una mica d'art botànic a casa meva: els arbres de Chiappe i un sabó aromàtic que ma cosina Raquel em va portar d'Itàlia, i que li ha donat una nova personalitat a la calaixera Malm del dormitori. El sabó es pot trobar a www.nestidante.com


Els dibuixos botànics creen un tipus de decoració que té un toc molt sofisticat i que crea un contrast genial a les nostres cases plenes de mobles de l’Ikea i sota la influència –encara- de la moda minimalista, que se suma a un altre contrast: el provocat entre el modern entorn urbà i l’enyorada i idealitzada vida rural. 


També es pot aplicar l’art botànic en estampats de teixits (llençols, cortines, coixins, tovalloles, tovalles) o de papers (per embolicar, per empaperar...). He trobat tota mena de merxandising a Cafe Press (des de samarretes a fundes d’I-phone). 

Per Internet es pot adquirir art botànic, sobretot d’estil del segle dinou, a bon preu. Per exemple a Original Antique Botanical Prints. I com sempre, n’hi ha per triar i remenar a Etsy (per exemple a la botiga letona Slinkymalinkicat).

Làmina original del metge i naturalista alemany, Gotthilf Heinrich von Schubert en venda per poc més de 20 euros a la botiga slinkymalinkicat d'Etsy

Si us agrada aquest tipus d'art, us recomano que feu un cop d'ull al blog d'aquesta il·lustradora: Val Webb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada