Que cocumegis de gust!

Si t'agrada la decoració, el disseny gràfic, les manualitats (DIY, craft o com en vulguem dir). T'agrada sortir, anar de botigues o necessites idees per fer regals. Si ets pare o mare o aviat ho seràs i t'agrada llegir sobre criança, família i productes infantils. Ets dels que creus que l'art ens proporciona una vida millor. T'agrada perdre't per Internet a la recerca de bones idees i fonts d'inspiració. En definitiva, si t'agrada el que a mi m'agrada, t'agradarà Coquma. Espero que coqumegis de gust!

dissabte, 14 de maig de 2011

Cinc consells per fer fotos de nadons

Amb l'arribada d'un nadó a la família, la passió per la fotografia es dispara en la majoria de cases. Però no sempre és fàcil aconseguir aquell retrat de pòster que tenim al cap.

Cal tenir present que moltes d'aquestes fantàstiques imatges que veiem de nadons compten amb la inestimable ajuda d'un professional de la fotografia, d'un bon objectiu i, sobretot, del retoc final del photoshop. Però hi ha alguns trucs que ens poden permetre bons resultats:

- El decorat: moltes fotos maques de nens no ens resulten prou agradables per culpa del que hi surt darrere o al voltant. Per tant, va molt bé situar el nen damunt d'un llençol que tingui un estampat bonic, o una manta de colors. Si enquadrem la foto de tal manera que només es vegi la manta, tindrà l'estil d'un retrat d'estudi.

Rory i Quinn. Foto de Apartmenttherapy.


- L'atrezzo: un peluix o algun altre objecte bonic al costat del nen pot acabar d'arrodonir la imatge. També queden molt originals si hi posem una pissarra o un cartellet amb missatge, per exemple, amb la data o l'edat o el nom del nen.

El meu Guiu quan va fer set mesos! Per fer la foto vaig triar una manta que m'agrada, el drac que li vaig regalar pels set mesos i un pijama molt significatiu, ja que una de les característiques del Guiu és que és molt forçut.

- La perspectiva: les fotos guanyen molt si en comptes de disparar des de la nostra alçada, col·loquem la màquina a l'alçada del nen. Sobretot si aquest està assegut, gatejant o dret.

En Lucien de la Famille Summerbelle fent-se gran.


- El tema: m'encanten les fotos evolutives. Aquestes de l'embaràs o del nen mes a mes, o setmana a setmana. És un bon recurs fer que aquestes fotos sempre tinguin algun element en comú: el color de la roba, el lloc... En aquest enllaç a Ohdeedooh en trobareu de fantàstiques per poder agafar idees.


Aquesta és de Mom Tog, una web per a mares amants de la fotografia.


- La llum: el flash i els nens no són bons amics. Aprofiteu per fer la sessió de fotos quan faci un dia ben lluminós i en un lloc amb bona llum.

Espero que us facin servei els meus trucs! Més inspiració al Pinterest de Coquma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada