Que cocumegis de gust!

Si t'agrada la decoració, el disseny gràfic, les manualitats (DIY, craft o com en vulguem dir). T'agrada sortir, anar de botigues o necessites idees per fer regals. Si ets pare o mare o aviat ho seràs i t'agrada llegir sobre criança, família i productes infantils. Ets dels que creus que l'art ens proporciona una vida millor. T'agrada perdre't per Internet a la recerca de bones idees i fonts d'inspiració. En definitiva, si t'agrada el que a mi m'agrada, t'agradarà Coquma. Espero que coqumegis de gust!

dimarts, 24 de maig de 2011

Escalar dins una església


Avui Coquma fa tres mesos i per celebrar-ho escriuré d'un tema que va quedar pendent en l'article més llegit de la història de Coquma, sí, aquell sobre la llibreria més bonica del món.

Aquesta vegada també es tracta d'una església que, després d'haver de tancar les portes com a centre religiós, ha passat a mans privades però s'ha convertit de nou en un lloc de reunió de fidels. Quina mena de fidels? Doncs en el cas d'Awesome Walls, de fidels practicants de l'escalada. D'acord, l'escalada no és una religió, però és un esport adhictiu com pocs i per molts acaba esdevenint un estil de vida.

Foto interior del Centre d'Escalada Awesome Walls.Aquesta sóc jo fent boulder a Awesome Walls el 2008.

Awesome Walls és un club d'escalada de Liverpool que, des del 1999, s'ha convertit en un dels centres d'escalada més importants d'Anglaterra, aprofitant les grans alçades i l'espai diàfan de l'església Saint Albans. Una petita església catòlica d'uns 150 anys d'història que va servir de temple a nombrosos irlandesos de la comunitat anomenada de "Sobre el Pont", emigrats a Anglaterra per treballar en zones portuàries i industrials. En la pàgina Over the Bridge hi ha imatges interessants de l'època.

Foto exterior de l'esglesia Saint Albans de Liverpool, de David Atherton, és al web Genuki.

Com en el cas de la llibreria holandesa, és força impactant observar la transformació d'un edifici tan singular i imponent com una església en usos totalment diferents. Tot i que a l'interior d'Awesome Walls hi queden ben pocs elements que facin pensar en una església, l'espai manté aquell aire sagrat barrejat aquí amb un incens diferent, fet de l'olor de la pols de magnesi dels dits dels escaladors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada