Que cocumegis de gust!

Si t'agrada la decoració, el disseny gràfic, les manualitats (DIY, craft o com en vulguem dir). T'agrada sortir, anar de botigues o necessites idees per fer regals. Si ets pare o mare o aviat ho seràs i t'agrada llegir sobre criança, família i productes infantils. Ets dels que creus que l'art ens proporciona una vida millor. T'agrada perdre't per Internet a la recerca de bones idees i fonts d'inspiració. En definitiva, si t'agrada el que a mi m'agrada, t'agradarà Coquma. Espero que coqumegis de gust!

dilluns, 16 de maig de 2011

Idees per un bany amb rajoles de metro

La meva tieta Roser ha de reformar un quarto de bany (el que fan servir els seus fills) i m'ha dit que vol posar-hi rajoles de metro com al meu i que li doni consells de com combinar-les.

Les rajoles de metro generalment són blanques, ceràmiques, biselades i es col·loquen encavalcades.

Aquest lavabo de rajoles metro em té enamorada, i sobretot l'aixeta! Hi ha més fotos del lavabo i de tota la casa de Katie Quinn Davies al meravellós i conegudíssim blog Design Sponge.


En la majoria de fotos que he trobat, les rajoles de metro es posen en banys i cuines on el blanc és omnipresent o com a molt es combinen amb gris fosc o amb blau cel.

El mobiliari acostuma a ser retro o Deco, tot i que un estil més bauhaus o nòrdic pot servir per trencar una mica sense córrer el risc de carregar l'ambient.

L'estil de mobiliari d'aquest bany del catàleg de l'Ikea pot quedar molt bé amb rajoles de metro.

Pel que fa als materials, la fusta hi queda bé tot i que hi lliga més l'aire industrial dels metàlics, per exemple trobo que el tamboret galvanitzat de Xavier Pauchard (tot un clàssic) hi queda genial.

Les rajoles de metro combinen bé amb elements metàl·lics, sobretot el tamboret de Pauchard. Foto de  Thisoldhouse.com

Si decidim fer servir elements metàl·lics, un revister porta-rotlles d'aquest estil quedaria molt bé. Aquest era d'Urban Outfitters però crec que ja no el tenen.


També deixaria les parets més allunyades de les zones d'aigua sense enrajolar i hi posaria uns quants marcs ben originals. Per exemple fotos antigues dels fills banyant-se a la platja, o a la piscina, al costat d'un dibuix que fessin ells de petits o d'una làmina amb missatge... Sempre m'ha agradat trobar art als lavabos! Per què, no?

D'aquesta imatge m'han agradat molt els quadres emmarcats que dignifiquen l'espai. La paret està pintada d'un blau molt clar. És del blog dos Ellie.Al meu lavabo de rajoles de metro hi predomina el groc. De fet en diem el lavabo groc i té molt d'èxit. La gràcia ha sigut posar-hi molts detalls grocs (des del sabó de mans, les tovalloles i la catifa al raspall de dents) i fugir d'altres colors.

El meu lavabo groc. Les postals són il·lustracions de Corto Maltés.

El verd menta o el blau aqua també serien bones opcions per casar amb aquest clàssic dels primers metros del segle dinou, que no passa de moda a la decoració d'Interiors (si us hi fixeu, a les exposions d'Ikea n'hi ha més que mai).

Com sempre, us deixo més ispiració al meu recull de fotos de rajoles de metro a Pinterest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada