Que cocumegis de gust!

Si t'agrada la decoració, el disseny gràfic, les manualitats (DIY, craft o com en vulguem dir). T'agrada sortir, anar de botigues o necessites idees per fer regals. Si ets pare o mare o aviat ho seràs i t'agrada llegir sobre criança, família i productes infantils. Ets dels que creus que l'art ens proporciona una vida millor. T'agrada perdre't per Internet a la recerca de bones idees i fonts d'inspiració. En definitiva, si t'agrada el que a mi m'agrada, t'agradarà Coquma. Espero que coqumegis de gust!

dijous, 5 de maig de 2011

Què tenen els palets?

Els palets (en castellà, palés, i en anglès, pallets) són plataformes, generalment de fusta massissa, sobre les quals són disposades diverses càrregues per tal de formar una unitat de transport més gran, susceptible d'ésser manipulada mecànicament (segons la definició de Termcat). Però com passa amb altres objectes propis de l'àmbit de la indústria, els palets estan trobant vides en nous escenaris radicalment diferents als dels seus orígens, ja que s'estan convertint en elements de decoració de culte.

Sofà fet amb palets d'un projecte D.I.Y d'Ashley Ann  Fotography.

Si barregem el gust creixent pel reciclatge, la reutilització i l'ecologia en la creació de mobles amb la moda ja consolidada d'aire industrial dels grans lofts urbans, ja podem intuir les claus de l'èxit dels palets, que, a més a més, tenen un gran fort: són objectes que no només fan bonic, sinó que, per la seva capacitat de càrrega són de gran utilitat per fer de base de sofàs, llits, llibreries, i tot el que ens puguem imaginar.

Llit construït damunt de palets blancs. L'he trobat a Ideacorando.


Pintats, envellits, al natural, apilats, tallats... tots els resultats són aprofitables i moderns i, el més important de tot en els temps que corren, extremadament barats!

Palets a la cuina! Una idea boníssima del dissenyador alemany Katrin Arens a Remodelista.
Detall del palet de Katrin Arens a Remodelista.


Com de costum, us deixo l'enllaç al meu recull de fotos de palets a Pinterest (que aniré anant ampliant). Hi trobareu imatges de cases senceres fetes amb palets, cuines, parets, capçals de llits, jardineres verticals i altres invents espectaculars amb palets.


Ara que arriba el bon temps, aquesta imatge m'ha enamorat del tot. És del blog Make it my own, ple a vessar de bones idees per fer un mateix.


Llarga vida als palets!

4 comentaris:

 1. Sí senyora! Llarga i prolífica...totes les imatges em semblen espectaculars, però especialment l'última...t'imagines un racó millor?

  :-)

  ResponElimina
 2. Es increible tot el que es pot fer amb els palets!!! Ja fa temps (anys??)que hem volta pel cap fer un sofà pel jardí tipus chill-out amb molts coixins de colors i fanalets amb espelmes...algún dia d'aquets m'hi possaré.
  Un petó

  ResponElimina
 3. Ostres Cinta doncs a mi també em sembla molt bona idea fer un sofà de palets per al jardí!! Ja en parlarem... Petons.

  ResponElimina
 4. Maleta: és difícil!!! Tot i que quan estic en ple èxtasi imagintant-me allà estirada amb un got de llimonada natural amb gel i fulles de menta, apareix la meva part realista dient "segur que si venta cau tot, això tan blanc a l'exterior no dura net ni dos dies..."

  Carmina, genial el teu article de palets! Merci per fer-me servir de font d'inspiració! Ha estat un honor! Segur que et quedaria genial el chill-out!!

  Alba, ja t'ajudaré! Buf, tinc ganes de veure la casa!! Petons

  ResponElimina