Que cocumegis de gust!

Si t'agrada la decoració, el disseny gràfic, les manualitats (DIY, craft o com en vulguem dir). T'agrada sortir, anar de botigues o necessites idees per fer regals. Si ets pare o mare o aviat ho seràs i t'agrada llegir sobre criança, família i productes infantils. Ets dels que creus que l'art ens proporciona una vida millor. T'agrada perdre't per Internet a la recerca de bones idees i fonts d'inspiració. En definitiva, si t'agrada el que a mi m'agrada, t'agradarà Coquma. Espero que coqumegis de gust!

dimecres, 17 d’agost de 2011

Altíssima costura de l'àvia I: Vichy i Liberty

He detectat que hi ha una sèrie d'estampats que m'encanten irracionalment. He elaborat una teoria per trobar una explicació a aquest apassionament: que tot ve del quarto de cosir de la meva àvia. Aquells retallons de flors de tots colors, quadres, figures geomètriques, ratlles i aigues de totes menes van decorar hores i hores de jocs i cançons d'infantesa.

Teles de colors. Imatge treta del blog sobre scrapbooking, Retrospection.


Com més retro i cursi són les teles, més m'atrauen. Fins fa poc en deia robes de "quadrets d'estovalles", de "floretes petites"... però resulta que els que n'entenen de teixits i de moda en diuen estampats Vichy i Liberty. Sí, sí, els retallons de la meva àvia tenen nom i a més, aquest estiu estan de moda!

El meu fill, en Guiu, damunt d'uns llençols d'estampat Vichy.

Avui que porto posat el meu nou mono de floretes petites que m'encanta, us diré que aquest estampat es diu Liberty en referència a l'emblemàtica botiga anglesa Liberty London, que és qui el va popularitzar.

Mono Patty de Pepe Jeans, la meva última adquisició d'estampat liberty (la xica no la conec).

I que aquella pilota del meu fill que ens van regalar quan va néixer que tan m'agrada combina estampats Vichy de diferents colors, un nom que prové de la ciutat francesa homònima, que fabricava aquestes teles originalment.

Banderoles amb tela d'estampat tipus Vichy, de la col·lecció de banderoles de coquma a Pinterest, via Weding Inspiration.


He començat pels meus dos preferits, però de noms d'estampats n'he recopilat una pila, així que aquest serà el primer d'una sèrie d'articles sobre nomenclatura d'estampats que, gràcies a la meva particular visió de l'alta costura, he batejat com a "altíssima costura de l'àvia".

3 comentaris:

 1. Doncs sí, un cop més m'apunto al carro!
  Visca el vichyberty!

  :-)

  Petons

  ResponElimina
 2. M' agradaaaaa!!

  (tu ex-cunyiii) :-P

  ResponElimina
 3. Visca, Maleta!! No ho dubtava pas!! Han provat les vacances?

  Ex-cunyiii!! Prefereixo que siguis la Feliç com un anís! Merci per deixar el teu comentari! Ets un solet!

  ResponElimina