Que cocumegis de gust!

Si t'agrada la decoració, el disseny gràfic, les manualitats (DIY, craft o com en vulguem dir). T'agrada sortir, anar de botigues o necessites idees per fer regals. Si ets pare o mare o aviat ho seràs i t'agrada llegir sobre criança, família i productes infantils. Ets dels que creus que l'art ens proporciona una vida millor. T'agrada perdre't per Internet a la recerca de bones idees i fonts d'inspiració. En definitiva, si t'agrada el que a mi m'agrada, t'agradarà Coquma. Espero que coqumegis de gust!

diumenge, 7 d’agost de 2011

Viatge a París i al món, amb Hugo Pratt

A Coquma ja s'han acabat les vacances. Ens pensàvem que no podríem anar gaire lluny. Tot i que París sempre serà París. El que no esperàvem era que París només seria la porta d'entrada a un viatge molt llunyà: el viatge imaginari d'Hugo Pratt.

Cartell de l'exposició d'Hugo Pratt a la Pinacothèque de Paris.

Quina sort trobar-nos per casualitat amb la primera exposició retrospectiva que es fa des de 1986 d'Hugo Pratt, considerat l'inventor de la novel·la gràfica.

No hauria pensat mai que la vida del seu creador era tant o més apassionant que la del nostre estimat mariner bohemi Corto Maltés!

El mar i l'aigua tenen tanta importància en la vida de Pratt, pujat a Venècia, que el més natural era que s'expressés per mitjà de l'aquarel·la.

Pratt va viure i viatjar per tot el món, va ser militar, apassionat de la literatura, pintor de naixement i fill d'una gitana i d'un soldat gal·lès, amb avis espanyols, italians, turcs i no sé quantes barreges més.

Aquesta làmina és el record que ens vam endur de l'exposició cap a Tarragona. Foto de alb_68mi. 

Després de conèixer-lo millor, les seves aquarel·les, el seu llapis i les seves paraules encara fan més olor de mar, d'espècies exòtiques i de perfums de dones boniques que abans.

No només el seu art i el seu imaginari et fan sortir de la Pinacotheque meravellat, també aquella sensació que el còmic és gran: que la il·lustració, la pintura i la literatura junts en un full de paper tenen un poder immens.

Corto Maltes a la piazza San Marco, vinyeta de l'obra Faula de Venècia, una de les meves preferides.

L'exposició es pot veure fins al 21 d'agost a la Pinacotheque. Esperem que rodi per Europa i tinguem ocasió de reemprendre el viatge. Per si de cas no us el trobeu al vostre pas, no deixeu de llegir Faula de Venècia.

Per aprofundir en l'obra de Pratt també és molt recomanable l'article d'Oscar Beltrán de Otálora, Corto cumple 40 años.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada