Que cocumegis de gust!

Si t'agrada la decoració, el disseny gràfic, les manualitats (DIY, craft o com en vulguem dir). T'agrada sortir, anar de botigues o necessites idees per fer regals. Si ets pare o mare o aviat ho seràs i t'agrada llegir sobre criança, família i productes infantils. Ets dels que creus que l'art ens proporciona una vida millor. T'agrada perdre't per Internet a la recerca de bones idees i fonts d'inspiració. En definitiva, si t'agrada el que a mi m'agrada, t'agradarà Coquma. Espero que coqumegis de gust!

dimecres, 28 de setembre de 2011

Una polaroid amb gel, si us plau

He llegit al web sobre fotografia Peta Pixel que la cadena d'hotels nord-americana ACE Hotel ofereix una càmera polaroid als hostes, als mini-bars de totes les seves habitacions. De seguida m'he imaginat entrant a una habitació en ple Manhattan carregada de maletes i obrint el paquet del minibar per fer una instantània de la meva família abocada a la finestra!

Kit Polaroid de l'ACE Hotel, via Peta Pixel.
Ara mateix és difícil que passi, però tot és possible. I a mi no m'agrada gaire el whisky.
Fa dos anys que els aficionats a aquestes màgiques càmeres analògiques i instantànies estan pendents de si les Polaroid passen a la història o sobreviuen en l'era digital.


A la revista Café Babel, un article explica molt bé la història del Impossible Project. Foto: ©Cordless_Corey/ Flickr

Per una banda, Polaroid va anunciar el 2008 que deixava de fabricar pel·lícules instantànies i emprenia nous camins empresarials amb productes digitals. Immediatament neixia The Impossible Project per salvar les Polaroid tal i com les coneixem. The Impossible Project va comprar la fàbrica holandesa de pel·lícula instantània i els stocks i materials de producció que encara hi havia per inentar posar-la de nou en marxa. De fet ja estan obrin botigues i venent el producte.


Nova Polaroid 300.

D'altra banda, Lady Gaga ha esdevingut la directora creativa de Polaroid (no és broma) i sembla que l'empresa té ganes de marxa. Però, en canvi, ha presentat una nova càmera de fotografia instantània que no és compatible amb les pel·lícules que The Impossible Project està comercialitzant, Polaroid 600.


Al web Fuzzimo es poden descarregar aquests marcs gratis en alta resolució per crear Polaroids amb Photoshop.


Un bon embolic. Jo no n'entenc gaire, però per si de cas guardo una antiga càmera Polaroid espatllada, heretada d'un tiet avi, i uns quants carrets, per si algun dia la puc fer funcionar. Recordo com si fos ahir la primera vegada que vaig veure una Polaroid en plena feina. El meu tiet deia que mogués el plàstic blanc i bufés i, amb una mica de paciència, apareixeria la imatge. Apareixia a poc a poc...

I a vosaltres, què us agradaria trobar al minibar de l'hotel?

2 comentaris:

  1. Jo tampoc sóc massa de whisky; però en canvi el cava...
    Si combinem la copa de cava de benvinguda i la Polaroid, segur que surten unes fotos d'allò més inspirades :-)

    Ah! i posats a demanar, una mica xocolata amarga!

    ResponElimina
  2. Mmmmnn.. m'apunto a la xocolata amarga, maleta! Sí, senyora! Per cert, un fotògraf que recomano que dispara sovint en polaroids i que ara mateix exposa al Cafè del Teatre Metropol de Tarragona: Agustí Arévalo.

    ResponElimina