Que cocumegis de gust!

Si t'agrada la decoració, el disseny gràfic, les manualitats (DIY, craft o com en vulguem dir). T'agrada sortir, anar de botigues o necessites idees per fer regals. Si ets pare o mare o aviat ho seràs i t'agrada llegir sobre criança, família i productes infantils. Ets dels que creus que l'art ens proporciona una vida millor. T'agrada perdre't per Internet a la recerca de bones idees i fonts d'inspiració. En definitiva, si t'agrada el que a mi m'agrada, t'agradarà Coquma. Espero que coqumegis de gust!

diumenge, 18 de novembre de 2012

La història de les prestatgeries metàl·liques de colors


Des que a Babillage me’n van recomanar una de molt semblant per casa, que no paro de veure prestatgeries metàl·liques de colors a moltes de les imatges de decoració que recopilo quan busco inspiració. És com si les prestatgeries metàl·liques de colors em perseguissin!

Weekday Carnival via el meravelós bloc Princesse aux bidouilles.


Així que al final he decidit investigar una mica les prestatgeries en qüestió i, gràcies a un aclaridor article de PouletteMagique, he descobert que aquesta història intrigant amb dos protegonistes comença el 1949 a Suècia amb un concurs per encarregar una biblioteca.
El concurs el guanya el dissenyador i arquitecte Nils Strinning amb una prestatgeria modular metàl·lica que ha esdevingut tot un clàssic del disseny escandinau que ara triomfa pel seu estil nòrdic i minimalista, però alhora prou retro i càlid per seduir els decoradors més exigents.
La prestatgeria es diu String i un altre dels seus forts és la versatilitat que la fa ideal per a mostrar objectes especials en dormitoris, sales d’estar, habitacions infantils o fins i tot cuines (sobretot la versió "de butxaca"), així com per muntar completes llibreries i despatxos de més grans dimensions.


A Room by Sofie.


Allà també als anys 50, però a Holanda, naixien les prestatgeries Tomado, pràcticament idèntiques a les d’Strinning, amb colors brillants mondrianians, que amb el canvi de segle han adquirit també aquesta veneració per part dels amants del mobiliari vintage. Ho explica aquest article de Fatídica Gala.


 Via Pinterest.

A Mamma Tamo.

A bubble Soda.

El cas és que entre les sueques i les holandeses (i algunes versions modernes que de ben segur que se m’escapen), es fa difícil no ensopegar amb alguna d’elles al món actual de la decoració d’interiors.

El meu avi, que era antiquari, no l’entendria pas aquesta passió estranya i involuntària meva pels ferros esmaltats. Però és que són ells els que em busquen, avi!


PD. Per comprar-ne us recomano: Bianca and Family (una de les meves botigues en-línia preferides), Scandinavia Design (totes dues venen Strings). Per una Tomado, diuen que és millor remenar per eBay.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada